Hur man aktiverar Dubbel-VPN

Kaspersky Double VPN (även känd som multi-hop) låter dig skapa en kedja av två VPN-servrar som finns i olika länder. Denna VPN-serverkedjemetod ger ett extra lager av kryptering som förbättrar säkerheten och integriteten för din IP-adress.

Dubbel-VPN-funktionalitet låter dig också ansluta till önskad VPN-server via en mellanserver om du inte kan ansluta till denna VPN-server direkt.

Kaspersky Double VPN använder kapslad kryptering: tunneln mellan klienten och utgångsservern går in i tunneln mellan klienten och den mellanliggande servern, vilket ger en dubbel krypteringsnivå mellan klienten och den mellanliggande servern. Båda gångerna utförs kryptering på klientsidan; data dekrypteras inte på mellanservern. Därför har den mellanliggande servern inte åtkomst till klienttrafik som passerar genom den.

I vissa fall orsakar aktivering av en dubbel VPN-anslutning en avmattning eftersom din trafik går genom två VPN-servrar som ligger tusentals mil från varandra.

Dubbel-VPN använder protokollet Catapult Hydra för att upprätta anslutningen. Se till att Catapult Hydra eller Välj automatiskt alternativet är valt i programinställningarna. För instruktioner om hur du väljer protokoll för Kaspersky VPN, se Denna artikel.

Så här aktiverar du Dubbel-VPN:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Plats för att öppna listan över VPN-servrars placering.
  3. Klicka på kategorin Dubbel-VPN.
  4. Välj den första VPN-servern från rullgardinsmenyn under Plats 1 eller använd det automatiska valet av den optimala VPN-servern.
  5. Välj den andra VPN-servern under Plats 2.
  6. Klicka på Anslut.
  7. Du kan lägga till ditt Dubbel-VPN-serverpar till Favoriter genom att klicka på knappen Lägg till i favoriter.